DE EENVOUD 13 - rsvp

 
 

Volg hier de bouw van de meest energie zuinige woning van Nederland!


In Noorderplassen West, Almere wordt een bijzondere woning gerealiseerd. In 2012 zijn we gestart met de bouw van de meest energie zuinige - en betaalbare - woning van Nederland. In samenwerking met ontwerper Bart Guldemond en opdrachtgevers Fam. Finsy heeft Sixways BV een bijzonder woonhuis ontwikkeld. Een combinatie van het unieke ontwerp met zeer innovatief gebruik van onder andere warmtewisselaars (patent van Sixways BV), ventilatievloeren (vernieuwend concept), warmte opslag, zonnepanelen en het gebruik van goede isolatie materialen, heeft de woning een berekende negatieve EPC waarde: -/- 0,25. Door het hoge rendement van de woning is het mogelijk om qua energielevering en bezuiniging op gebruik van warmte en water zo weinig te verbruiken dat de woning voldoende opbrengt om het gebruik (inclusief alle apparatuur) en vastrecht te kunnen betalen. Daarmee wordt deze terugleverende woning een 0-nota woning, waarbij voor water en elektra voor de eigenaren nauwelijks tot geen kosten zijn.


De combinatie van de verschillende elementen in 1 woning is zeer uniek en iets wat nog niet gebeurd is in Nederland. Daarnaast zijn er diverse nieuwe elementen toegepast, waaronder een riool wtw – waarbij de warmte van het afvalwater van de douche, vaatwasser en keuken ook opgeslagen wordt. De wens om een terugleverend huis te initiëren, binnen de financiële mogelijkheden voor de middenklasse is een nieuw concept.


Het idee is om met deze woning in de toekomst, met de beperkte grondstoffen, zo lang mogelijk door te kunnen gaan. De doelstelling voor deze woning is en blijft: minder energie verbruiken. Het is nu wellicht een druppel op een gloeiende plaat, maar het blijft een druppel!


STEM op RSVP-De Eenvoud bij de Huis Vol Energie Verkiezing 2014. Stemmen kan via deze link: https://www.huisvolenergie.nl/verkiezing-hve-2014 - tot 7 december aanstaande.


 

De meest energiezuinige woning van nederland

RSVP is een ontwerp van             Bart Guldemond










   www.bartguldemond.nl